TOPINAMBURY

  1. TOPINAMBUR

    TOPINAMBUR

    Vyprodáno
    Odrůda Karin - hlízy světle žluté, povrch hlíz je většinou pravidelný, což je příznivé pro jejich konzumní využití. Výška rostlin 250 - 320 cm, kvete na podzim.

    Topinambur - Jeruzalémský artyčok je využíván jako potravina tvořící jedlé podzemní vřetenovité hlízy, u ušlechtilých odrůd jsou oválné s vystoupavými očky a ořechovou příchutí, připomínající artyčok. Hlízy se ponechávají v zemi a podle potřeby se sklízejí, svou jakost neztrácejí až do pozdního jara. Sklizené hlízy velice rychle vysychají, lze je skladovat nejlépe v polyetylénovém sáčku v lednici, kde vydrží až 2 týdny. Nemají sice tak výbornou chuť jako čerstvě sklizené, ale jejich obsahové látky se stávají lépe stravitelnými. Jedná se o plodinu patřící k nejproduktivnějším pěstovaným rostlinám, navíc v čerstvém stavu velice chutnou. Hlízy lze konzumovat za syrova i tepelně upravené podobně jako brambory.

    Neobsahují škrob, ale diabeticky vhodný inulín, proto jsou vhodné pro diabetiky.

    Botanicky Helianthus tuberosus - slunečnice hlíznatá - vytrvalá bylina s výrazně vzpřímenými lodyhami, které mohou být lysé nebo drsné a chlupaté. Lodyhy jsou nahoře větvené, se vstřícnými vejčitými listy, na rubu drsnými a bělavými. Rostlina je podobná slunečnici s drobnými květními úbory. Jméno dostala po severoindiánském kmeni Topinambus.

DALŠÍ ZBOŽÍ:


TYKEV PIŽMOVÁ - MUŠKÁTOVÁ
BUTTERNUT


PAPRIKA ROČNÍ
SMĚS BAREV hybrid


VONNÁ ČAJOVÁ SVÍCE 6 KS
JUICY ORANGE


OSTÁLKA
ZAHARA STARLIGHT ROSE


ŘEDKEV SETÁ
OSTERGRUSS ROSA 2


HŘBITOVNÍ SVÍČKA
BEDRONKA 4 KS


SEMENA NA KLÍČKY
KADEŘÁVEK RŮŽOVÝ


CIBULE JARNÍ SVAZKOVÁ
SMĚS BAREV


OKURKA NAKLÁDAČKA HOLMAN
FATIMA F1 jemnoostná


KVĚTINÁČ ČOKOLÁDA
NARCIS 19 cm


MĚSÍČEK LÉKAŘSKÝ
ORANGE DAISY


ORGANOMINERÁLNÍ HNOJIVO PRO RŮŽE 1 kg


ŘEDKVIČKA
POLONEZA


CIBULE JARNÍ
LILIA


KVĚTÁK LETNÍ A PODZIMNÍ
IGLOORY


ROUNDUP FLEXI 140 ml


KADEŘAVOST STOP 2 x 10 g


OSTÁLKA LEPÁ CHRYZANTHÉMOVÁ
GLAMOUR GIRLS SMĚS


MRKEV OBECNÁ
SMĚS BAREV


STROM RADOSTI



Copyright © 2004-2020, www.osiva.cz - Ing. Olga Šmaková