MIZUNA
NA SALÁTY
množství: 1,6 g
Lahůdková japonská zelenina. Mizuna tvoří mnoho výhonků velmi jemné chuti vhodných do salátů nebo použitelných jako špenát. V kuchyni se využívají buď jednotlivé listy, které se odlamováním oddělují od růžice, nebo se sklízí celé růžice najednou. Listy i mladá květenství se v kuchyni využívají jako čerstvý syrový salát nebo jako přílohy k pokrmům. Listy jsou hodnotné především pro vysoký obsah vitamínu C, draslíku a vápníku. Nízký obsah cukrů předurčuje tuto zeleninu jako vítané zpestření pokrmů pro diabetickou i redukční dietu.
 |  |  |  |  |
| III. - IV. VIII. - IX. | | 40 x 10 - 15 cm | IV. - VI. IX. - X. |
DALŠÍ ZBOŽÍ:
Copyright © 2004-2021, www.osiva.cz - Ing. Olga Šmaková